Moms og fradrag

Moms og fradrag

Hos H.C. Andersens Billeasing ApS er det vores fornemste opgave gennemskueliggøre hele leasing processen og især den aftale som vi indgår med kunden.

Derfor er det for os som leasingselskab væsentligt at du som kunde har forståelse for moms og fradrags reglementet ved en flexleasing aftale.

Vi har nedenfor udspecificeret emnet omkring moms og fradrag i bedste forsøg på at formidle det letforståeligt.

 

Introduktion:

Ved en flexleasing aftale betales der ikke fuld moms på 25% da bilen er leaset. Momsen deles derfor ud på hele leasingperioden i små bidder. Med andre ord skal man som flexleasing kunde ikke finansierer de 25% moms ved indgåelse af flexleasing aftalen.

 

Registreringsafgift:

Ved flexleasing betales der ikke 150% i registreringsafgift, som udgør den fulde registreringsafgift ved et traditionelt bilkøb.

Registreringsafgiften på flexleasings aftaler er af SKAT som en ”Forholdsmæssig registreringsafgift” Hvilket betyder at du som leasingtager kan køre rundt på danske plader i hele leasingperioden i en bil hvor det er den reelle værdi af bilen som der tages i betragtning ved beregningerne på aftalen.

Registreringsafgiften beregnes ud fra nogle faste satser baseret på bilens alder, leasingaftalens løbetid og den bilens fulde registreringsafgift.

Skat har fastsat en måde at beregne, hvor meget der - forholdsmæssigt - skal betales i perioden.

Man ser på bilens 1. indregistreringsdato og anvender procentsatserne vist i efterfølgende tabel. 

Bilens Alder

1-3 mdr.

4-36 mdr.

 +36 mdr.

Registreringsafgift

2%

1%

0,5%

 

Fradrag ved erhvervsleasing

Momsfradrag ved flexleasing:

Ved en erhvervsleasing aftale er det et krav at den repræsenterede virksomhed er momsregistreret. Hvis virksomheden er momsregistreret kan du få delvist momsfradrag ved en leasing aftale af din firmabil. Fradraget i momsen bliver kalkuleret på baggrund af bilens registreringsafgift.

Nedenstående er ufravigelige krav som skal opfyldes for opnåelse at momsfradraget

  • Leasingperioden på den pågældende bil skal som minimum have en varighed på 6 mdr.
  • Der skal udgøres minimum 10% firmakørsel af den totale kørsel.

Hvis den erhvervsmæssige kørsel er tæt på de 10% anbefaler vi fra H.C. Andersens Billeasing anskaffelse af en kørebog til dokumentation overfor SKAT. Dog ikke et krav, men en ekstra sikkerhed.

 

Beskatning ved flexleasing

Virksomheden kan fratrække leasingafgiften som en driftsomkostning og derigennem opnå fuld skattemæssig effekt gældende for hele leasingperioden.

 

Beskatning af fri bil

Ved flexleasing gælder samme beskatningsgrundlag som ved et traditionelt køb af firmabil. Derfor bliver medarbejderen som anvender den leasede firmabil blive beskattet af at have fri bil stillet til rådighed af virksomheden.

Skatten bliver beregnet med baggrund i bilens anskaffelsespris, det er bilens beskatningsværdi.

Der betales følgende procent satser:

  • 25% af bilens værdi op til 300.000 DKK.
  • 20 % af den resterende værdi over 300.000 DKK
  • Miljøtillæg afhænger af bilens brændstofforbrug

Indhent tilbud

Få et gratis uforpligtende tilbud på din billeasing

Indhent tilbud

Bliv ringet op

Skal vi fortælle dig om de mange muligheder?

Ja tak, ring mig op
x

Udfyld navn og telefonnummer.

Book en prøvetur

Book nu

Det optimale valg til at finde min drømme Audi

"H.C. Andersens Billeasing var for mig det optimale valg da jeg skulle finde mig en drømme Audi, de vidste alt omkring Audi og jeg har virkelig kunne mærke deres ekspertise hele vejen igennem processen. Tøv ikke med at tag kontakt til H.C. Andersens Billeasing, meget troværdige" Mathias Damgård Hansen

Super professionelt og bedste service

"Super professionelt! Den bedste service jeg nogensinde har oplevet i forbindelse med leasing af en bil. Fra start til slut har jeg været orienteret omkring hvad der skulle ske og været med inde over processen. Bilen stod fuldstændig klargjort som aftalt. Kan kun varmt anbefale dem når du skal Flex lease din Audi" Jens Christian Jørgensen

Kanon dygtige og bedste service

"Som kvinde har jeg ikke den store viden omkring biler eller leasingaftaler. Jeg kontaktede derfor H.C. Andersens Billeasing og det viste sig at være den bedste idé længe. Kanon dygtige, den bedste service, gennemskueligt og meget ærlige i alt hvad de foretager sig! Jeg følte mig virkelig tryg igennem hele aftalen" Nadja Elisabeth Brehmer

Gennemsigtig rådgivning og meget reelt

"Jeg var lidt usikker på flexleasing og synes det virkede uoverskueligt, men med hjælp fra H.C. Andersens Billeasing har jeg fundet en drømmebil til en drømme aftale. Det er gennemsigtig rådgivning og meget reelt. Vil klart anbefale dem" Sebastian Salling