Moms og fradrag

Moms og fradrag

Hos H.C. Andersens Billeasing ApS er det vores fornemste opgave gennemskueliggøre hele leasing processen og især den aftale som vi indgår med kunden.

Derfor er det for os som leasingselskab væsentligt at du som kunde har forståelse for moms og fradrags reglementet ved en flexleasing aftale.

Vi har nedenfor udspecificeret emnet omkring moms og fradrag i bedste forsøg på at formidle det letforståeligt.

 

Introduktion:

Ved en flexleasing aftale betales der ikke fuld moms på 25% da bilen er leaset. Momsen deles derfor ud på hele leasingperioden i små bidder. Med andre ord skal man som flexleasing kunde ikke finansierer de 25% moms ved indgåelse af flexleasing aftalen.

 

Registreringsafgift:

Ved flexleasing betales der ikke 150% i registreringsafgift, som udgør den fulde registreringsafgift ved et traditionelt bilkøb.

Registreringsafgiften på flexleasings aftaler er af SKAT som en ”Forholdsmæssig registreringsafgift” Hvilket betyder at du som leasingtager kan køre rundt på danske plader i hele leasingperioden i en bil hvor det er den reelle værdi af bilen som der tages i betragtning ved beregningerne på aftalen.

Registreringsafgiften beregnes ud fra nogle faste satser baseret på bilens alder, leasingaftalens løbetid og den bilens fulde registreringsafgift.

Skat har fastsat en måde at beregne, hvor meget der - forholdsmæssigt - skal betales i perioden.

Man ser på bilens 1. indregistreringsdato og anvender procentsatserne vist i efterfølgende tabel. 

Bilens Alder

1-3 mdr.

4-36 mdr.

 +36 mdr.

Registreringsafgift

2%

1%

0,5%

 

Fradrag ved erhvervsleasing

Momsfradrag ved flexleasing:

Ved en erhvervsleasing aftale er det et krav at den repræsenterede virksomhed er momsregistreret. Hvis virksomheden er momsregistreret kan du få delvist momsfradrag ved en leasing aftale af din firmabil. Fradraget i momsen bliver kalkuleret på baggrund af bilens registreringsafgift.

Nedenstående er ufravigelige krav som skal opfyldes for opnåelse at momsfradraget

  • Leasingperioden på den pågældende bil skal som minimum have en varighed på 6 mdr.
  • Der skal udgøres minimum 10% firmakørsel af den totale kørsel.

Hvis den erhvervsmæssige kørsel er tæt på de 10% anbefaler vi fra H.C. Andersens Billeasing anskaffelse af en kørebog til dokumentation overfor SKAT. Dog ikke et krav, men en ekstra sikkerhed.

 

Beskatning ved flexleasing

Virksomheden kan fratrække leasingafgiften som en driftsomkostning og derigennem opnå fuld skattemæssig effekt gældende for hele leasingperioden.

 

Beskatning af fri bil

Ved flexleasing gælder samme beskatningsgrundlag som ved et traditionelt køb af firmabil. Derfor bliver medarbejderen som anvender den leasede firmabil blive beskattet af at have fri bil stillet til rådighed af virksomheden.

Skatten bliver beregnet med baggrund i bilens anskaffelsespris, det er bilens beskatningsværdi.

Der betales følgende procent satser:

  • 25% af bilens værdi op til 300.000 DKK.
  • 20 % af den resterende værdi over 300.000 DKK
  • Miljøtillæg afhænger af bilens brændstofforbrug

Indhent tilbud

Få et gratis uforpligtende tilbud på din billeasing

Indhent tilbud

Bliv ringet op

Skal vi fortælle dig om de mange muligheder?

Ja tak, ring mig op
x

Udfyld navn og telefonnummer.

Book en prøvetur

Book nu

Det optimale valg til at finde min drømme Audi

"H.C. Andersens Billeasing var for mig det optimale valg da jeg skulle finde mig en drømme Audi, de vidste alt omkring Audi og jeg har virkelig kunne mærke deres ekspertise hele vejen igennem processen. Tøv ikke med at tag kontakt til H.C. Andersens Billeasing, meget troværdige" Frank Henriksen

Anbefaler dem til alle som vil flexlease

"Folkene bag H.C. Andersens Billeasing er dybt professionelle og den selv samme professionalisme skinner igennem hele forretningens foretagende. Jeg kan kun anbefale dem til alle som ønsker at høre mere omkring flexleasing, eller der allerede er afklaret med at skulle Flex lease en Audi" Ole Lommer

Faglighed i topklasse og bedste service

"Jeg var helt grøn indenfor flexleasing inden jeg kom i kontakt med HCA billeasing, det er ganske enkelt de mest kompetente mennesker når det gælder flexleasing af Audi. Faglighed i topklasse, entusiasme for den bedste service og en rådgivning som jeg kun kan være ovenud tilfreds med. Det er helt sikkert at jeg vender tilbage som kunde hos dem" Kennet Hansen

Gennemsigtig rådgivning og meget reelt

"Jeg var lidt usikker på flexleasing og synes det virkede uoverskueligt, men med hjælp fra H.C. Andersens Billeasing har jeg fundet en drømmebil til en drømme aftale. Det er gennemsigtig rådgivning og meget reelt. Vil klart anbefale dem" Peter Sørensen